Category Uncategorized

Weekend Trip DD – Tadom Hills Resorts

Spend time dengan yang tersayang dengan back-to-nature style!

Saloma Link, 1 lagi tarikan baru KL

Satu lagi tempat menarik Cik Gaya rasa korang boleh pergi bila free, especially waktu malam adalah Saloma Link.  Well tempat ni baru buka, memang cantik dengan lampu-lampunya, kalau korang ambil gambar tu ibarat Bridge of Peace di Tbilisi, Georgia. Malah… Continue Reading →

Rumah hantu ‘drive thru’ pertama di dunia kini dibuka di Jepun

Korang suka benda yang mencabar? Then korang boleh pergi ke Jepun, ada hantu drive thru korang boleh layan dekat sini.  Ini semua idea yang keluar pada waktu pandemik, hebat kan?  Dilaporkan dari Mashable Se Asia, Kowagarasetai merancang rumah berhantu menggunakan… Continue Reading →

Makan di Ampang ni macam berada di Thailand…

Siapa sangka di Ampang terdapat sebuah restoran Thai yang unik dan akan memberikan anda satu pengalaman berbeza untuk menikmati makanan korang. Veg Fish Farm Thai Restaurant nama diberi dan ia merupakan hidden gems di hutan Hulu Langat. Apa yang menjadi tarikan di… Continue Reading →

Hotel beribu, tapi boleh jimat kalau pergi sekarang, ini tempatnya…

Bila PKP dah habis, seronok semua dah boleh berjalan, so mesti ramai yang cari tempat best untuk korang travel kan?  Seperti sedia maklum dengan pengumuman PKPP ini, banyak hotel dan tempat peranginan juga telah membuat promosi besar-besaran dengan harga yang… Continue Reading →

Jangan lakukan perkara ini ketika melancong…

Nak melancong memang seronok, tapi terdapat beberapa perkara yang korang perlu ambil kira supaya tidak melanggar pantang larang di sesuatu tempat.  Biar betul? YES. Jom baca sini gais!  Jangan senyum sembarangan kepada orang Russia Bila korang berada di Russia jangan senyum… Continue Reading →

Apa ada di Sungai Golok?

Untuk pengetahuan korang, dari Kelantan ke Pekan Golok hanyalah 40 minit dengan merentasi Sungai Golok.  Tapi mungkin ramai yang tak tahu apa yang ada di Golok, dan rugi kalau korang tak pergi taw! Lagi-lagi kalau korang memang orang Kelantan, so… Continue Reading →

Jom Day Trip Ke Kuala Langat!

Well, sebenarnya Kuala Langat tak lah sendu mana macam ada orang fikirkan sebab banyak je tempat yang korang boleh dtg untuk kunjungi. tapi kalau korang tak tahu mana destinasi best dekat Kuala Langat ni, jom survey kat sini. 1.  … Continue Reading →

Jangan lupa singgah tengok benda misteri di Itali, ditanam sejak 1922

Kalau korang pergi ke Itali, ada satu tempat best yang Cik ju boleh share dengan korang.  This time, tempat ni memang rare gila, sebab lantai jubin dari zaman Rom purba boleh ditemui dalam keadaan yang sangat baik. Tiga hari lalu,… Continue Reading →

Jom serbu the Kampung Boy habis PKP ni!

Kampung Boy merupakan antara siri animasi yang terkenal satu ketika dahulu. Sebelum diadaptasi kepada sebuah siri animasi, ia hanyalah sebuah komik. Kalau korang masih tak tahu, Kampung Boy adalah kisah hidup kartunis Datuk Mohammad Nor Khalid atau lebih dikenali sebagai… Continue Reading →

« Older posts

© 2021 Raja Cuti — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑