Category tips travel

Pekan Nabalu, Sabah! The Perfect Spot Untuk Bergambar Berbelakangkan Pemandangan Gunung Kinabalu.

Antara tempat yang best dan cantik untuk dapatkan shot pemandangan gunung Kinabalu.

Akhirnya, Dapat Merasa Pakai Mercedes Dengan Flux!

Nak balik kampung kereta rosak? Abam tetap cari jalan! Nasib baik ada Flux, dapat abam jumpa keluarga tercinta.

Rindu nak bersantai tepi pantai? Ikut tips keselamatan ni!

Bila dah lama terperap dalam rumah memang rasa nak bercuti lebih-lebih lagi bagi pencinta alam. Memang mengidam habis la nak hirup udara segar sambil lihat pemandangan laut yang luas. Mesti ada di antara korang yang dah plan nak bercuti ke… Continue Reading →

‘Flight’ Ambil Masa Yang Lama, Badan Pun Dah Letih Dan Lesu! Jom Ikut Tips Ni

Penerbangan jauh ini gerenti boleh melemahkan badan dan minda korang. Bila terperap dalam sesuatu tempat untuk jangka masa yang lama, manalah otak korang tak tepu kan? Dahlah tempat duduknya sempit lepas tu duduk pun dalam jarak yang dekat! Gerenti sakit… Continue Reading →

5 Hotel Ni Wajib Korang ‘Recommend’ Dekat Pelancong Kalau Nak Tengok View KLCC Yang Sangat Cantik

Setiap pelancong yang datang ke negara ini sudah semestinya ingin menikmati keindahan serta keunikan yang ada di Malaysia. Sudah tentu, mereka akan memilih lokasi hotel yang strategik yang dapat lihat mercu kebanggaan Malaysia iaitu Menara Berkembar Petronas (KLCC). Dengan ketinggian… Continue Reading →

Jom pegi port baik dekat Jogja!

Jogjakarta sentiasa menjadi destinasi kegemaran pengembara. Selain murah, Jogjakarta menawarkan pelbagai pakej kecantikan.  Kalau korang plan nak travel ke Jogja, jangan lupa singgah di tempat yang cantiks ni!  1.   Dahromo Sky Door Tarikan pelancong Dahromo Skylin ini menjadi tempat… Continue Reading →

Dengan bajet RM2000 korang boleh bermalam 7 hari di Istanbul dan Cappadocia! Menarik kan?

Memang ramai yang nak pergi tempat cantik-cantik untuk travel, tapi sebab bajet tak cukup ramai yang diamkan diri dan tak pergi ke lokasi idaman korang.  Contohnya di Cappadocia, tempat memang superb, tapi berapa sebenarnya bajet yang diperlukan? Jom baca sini. … Continue Reading →

Nak bercuti dengan bajet rendah? Jom ikut tips ni

Ramai je ada masalah yang sama, nak pergi berjalan, tapi bajet ciput. So apa korang boleh buat?  Dekat sini ada tips yang korang boleh gunakan supaya duit tak keluar banyak, dan boleh vacay dengan happy!  Jom ikut cara ni:  1…. Continue Reading →

Nak harga tiket flight murah? Ikut cara ini!

AirAsia telah melancarkan Pas Tanpa Had Cuti-Cuti Malaysia yang berharga RM399 bagi menyokong pelancongan domestik selaras pengumuman kebenaran rentas negeri dan aktiviti pelancongan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP). Ternyata ramai yang teruja dengan tawaran pas tersebut. Namun sebelum… Continue Reading →

Tiket nak ke Sabah Sarawak cecah RM2000?

Memang ramai menunggu waktu untuk kembali melancong seperti biasa, tapi dah boleh melancong, tengok harga tiket flight, mahu teduduk berpeluh jap! Haha kecoh di media sosial apabila netizen mengadu tentang kenaikan harga tiket penerbangan MAS dan AirAsia yang mencecah ribuan ringgit…. Continue Reading →

« Older posts

© 2021 Raja Cuti — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑