Category Makan Kat Mana?

Bukan sekadar segmen memperkenalkan makanan semata-mata tetapi pada masa memberi gambaran tentang keenakan sesuatu juadah itu. Menu tempatan, barat, asia, timur, you name it.

#DiariDD – Hi Tea Di Kafe Luckin Kopi bersama Adik Beradik

Spend time seharian bersama adik beradik di sekitar kuala lumpur

Kafe Suka Dessert – Salah Satu Tempat Thorbaekk Utk Sang Peminat Segala Jenis Manisan

Cuba kafe baru yang banyak menjual dessert di Kuala Lumpur.

Yukk Jenjalan Ke Foodscapes, TTDI

Sempena PKPB ni, DD keluar cari tempat makan yang best di kawasan rumah jer.

Eksaitednya Tempat Makan Berbumbungkan Langit Biru – Atsky Dine Chill Event

Seronok habiskan masa hujung minggu makan di tempat lain dari yang lain.

Kalau ke Perlis wajib mai singgah di port makan ni

Walaupun negerinya paling kecil dalam Malaysia, tapi jangan tak tahu yang negeri Perlis ni banyak tempat-tempat makan yang best. Antara menu yang paling popular dengan negeri Perlis sudah semestinya pulut mangga sebab negeri ini cukup terkenal dengan buah mangga harum… Continue Reading →

Mengidam nak makan durian terbaik dari ladang? Ini dia bufet durian untuk korang

Bila tiba je musim durian, semua jadi tak senang duduk melilau cari raja buah ni. Maklumlah rakyat Malaysia memang suka buah durian tambah lagi kalau dapat yang manis, isi kuning dan ada rasa lemak. Perghh meleleh air liur. Kalau dulu,… Continue Reading →

Korang Kalau Pergi Penang Jangan Lupa Singgah Pekena Air Avocado Abang Long! Terbaekkk!

Sejak PKPP hari tu memang Kak Ya sekeluarga tak jalan kemana pun sebab masih risau dengan keadaan sekarang ni. Tapi anak-anak dah mula bosan dan ajak mak pak diorang berjalan. Jadi kami sekeluarga pun ambil keputusan untuk bercuti ke Pulau… Continue Reading →

Port menyengat di Pulau Tioman untuk makan, ini tempatnya

Kalau korang bercuti ke Pulau Tioman bersama ahli keluarga dan rakan-rakan, jangan risau soal makan dan minum, sampai terfikir nak bawa bekalan maggi atau makanan segera lain. Ini kerana di Pulau Tioman terdapat banyak tempat makanan halal yang menghidangkan pelbagai… Continue Reading →

Port terbaik di Kelantan korang patut cuba

Meskipun ramai yang sering mengaitkan makanan orang Kelantan yang sukakan manis, namun sebenarnya negeri Cik Siti Wan Kembang ini ibarat syurga makanan yang tak kurang lazatnya. Kalau korang melancong ke Kelantan atau ada yang baru nak kelik kampung selepas berbulan-bulan lamanya… Continue Reading →

Nak jalan ke Kelantan? Jangan lupa try lokan bakar!

Siapa yang merancang ke Kelantan pada musim cuti sekolah ni, korang jangan lupa untuk jalan-jalan cari makan ke Pasar Terapung Kampung Pulau Suri, Tumpat. Kalau dah sampai situ, korang wajib cuba pekena menu ‘Lokan Bakar Cheese’ dia yang memang popular di kalangan… Continue Reading →

« Older posts

© 2021 Raja Cuti — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑