Category Pantai Timur

Sukakan cabaran? Jom merasa hiking di Bukit Taubat!

Suka hiking? Korang patut datang ke sini, sebab Chemerong-Berembun-Langsir (CBL) di Terengganu mempunyai keunikan yang tak sama dengan tempat lain.  CBL ni memang sangat awesome, cuaca cantik, air dia memang tip top, siapa yang dah sampai sini, korang mesti nangis… Continue Reading →

Nak cari tempat cantik macam Perhentian? Ini tempatnya…

Kalau cakap kat Terengganu, korang cuma tahu pulau yg popular seperti Perhentian kan?  Sebenarnya ada pulau yg menarik untuk korang pegi holiday iaitu Pulau Gemia! Walaupun namanya kurang dikenali, tetapi keindahan dan kecantikan Pulau Gemia tetap memukau mata sesiapa yang… Continue Reading →

Persis Eropah, Penginapan Awesome Di Cameron Highlands

Cameron Highlands sememangnya salah satu destinasi percutian yang selalu menjadi pilihan pengunjung tempatan dan antarabangsa bagi merasai suasana kedinginan tanah tinggi di negara kita. Tetapi jika anda inginkan penginapan yang agak berlainan daripada kebiasaan seperti hotel, apartmen atau homestay,  mungkin… Continue Reading →

Apa yang menarik di Kuantan? Jom try stay di Time Capsule Retreat!

Setiap kali korang bercuti, korang akan pergi ke stay dekat hotel. Tak bosan ke? Cuba lah ubah fikiran sikit dan cari something yang challenge and benda yang korang tak pernah buat sebelum ni.  Cik Gaya ada idea kat korang, jom… Continue Reading →

Nampak Usang Namun Miliki Ribuan Koleksi Barang Antik Bernilai Tinggi

Mesti korang terkejut, bukan? Sebuah rumah usang di Kuantan ini sebenarnya menyimpan ribuan koleksi barangan antik yang bernilai tinggi. Terletak di Jalan Galing Besar di tepi Jalan Beserah, Kuantan, lebih tepat rumah ini dikenali sebagai Galeri Rakyat dan Rumah Klasik… Continue Reading →

Newer posts »

© 2021 Raja Cuti — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑