Category diari kembara

Kisah perjalanan travel dari mula sehingga akhir. Travelog pengembaraan yang pasti membuatkan anda turut berasa teruja untuk ke destinasi itu.

Nak honeymoon, tapi tak sangka sampai kena tidur dekat kaki lima

Memang seronok kahwin sebelum PKP sebab boleh berbulan madu dalam tempoh yang lama.  Tapi kalau dah terperangkap dekat Sri Lanka sampai dah 3 bulan, dan tak boleh balik ke negara asal iaitu San Francisco di Amerika Syarikat, itu bertukar menjadi… Continue Reading →

4 Dec 2019 – Recap

Hai koranggg. Selamat kembali ke Diari Kembara 😊 Since harini dah masuk ofis, barulah ada masa nak story sikit apa yang kitaorg buat kat sana hehe Stay tuned sampai habis ye! Mana tahu kalau korg pun ada planning nak ke… Continue Reading →

3 Dec 2019 – Bye Bali!

Hari ni kita say bye bye Bali! Serius gais, 4 hari rasa tak cukup. Banyak lagi tempat tak cover 😊 Takper…next time boleh datang lagi. Pakej Kembara Raja Cuti ada banyak lagi tour lain ke Bali. Takde masalah kalau nak… Continue Reading →

2 Dec 2019 – Perjalanan Hari Ketiga

Hai gais! Pagi ni kitorg kena bangun awal pasal nak buat aktiviti special. Satu…nak tengok matahari terbit kat Lovina Beach. Dua…kita nak pergi tengok dolphin! Ini sebab utama amik pakej Kembara Raja Cuti yang ni. Pasal kita boleh berenang ngan… Continue Reading →

1 Dec 2019 – Perjalanan Hari Kedua

Hari ni kita breakfast sambil bersenang lenang kat depan swimming pool. Sarapan pagi memang termasuk dalam pakej ok, so bedal je. Pilihan English breakfast Kat sini tak banyak tau pasal diorang lagi suka promote makanan lokal. Bab rasa tu tak… Continue Reading →

30 Nov 2019 – Perjalanan Hari Pertama

Finally gais, kita dah sampai di Ngurah Rai Airport! Eksaited sangat akhirnya sampai Bali. Sebelum kita mulakan adventure kat sini perut kena isi dulu 😊 Kalau kat Indonesia, makanan kebangsaannya apa lagi kalau bukan bakso. Kat arrival ni ada Bakso… Continue Reading →

29 Nov 2019 – Pengangkutan

Haluuuuu sis dan bro semua 😊 Harini dah hari Jumaat (29/11) dan esok dah nak gerak ke Bali, Indonesia. Dah alang2 tengah terfikir apa lagi nak bawak (Biasalah gegurl kan overthink 😛), tu yang curi masa sikit untuk tulis diari… Continue Reading →

26 Nov 2019 – Persiapan Part 2

Sekarang jom kita settle kan pasal duit pulak.  Biasanya bila kita travel, mesti dah siap-siap keluarkan wang tunai ikut pada amaun yang kita nak bawak. Tapi untuk backup plan, kita ke bank untuk aktifkan kad ATM tu supaya boleh guna… Continue Reading →

20 Nov 2019 – Persiapan Part 1

Walaupun cuti 4 hari je tapi kerja kat ofis tu tetap kena pulun siapkan sebanyak mungkin haha Atleast masa cuti nanti orang tak kacau 😛 (tapi takpun). Tu yang busy namati beberapa minggu ni! Sampai tak sedar tinggal seminggu je… Continue Reading →

14 Nov 2019 – Merancang

Passport ngan tiket ke Bali dah settle. Yeay! Oh ya, pasal eksaited sangat sampai lupa nak share hotel detail. Pakej Kembara Raja Cuti tu dah termasuk hotel sekali. Standard twin sharing ngan breakfast. So part nak tidur kat mana tu… Continue Reading →

« Older posts

© 2021 Raja Cuti — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑