Hii gaisss! Diam tak diam kita dah pun masuk tahun baru #NewYear2021! Dan kita pun kembali ke entri Yukk Jenjalan bersama DD 😊 

Kali ni DD dgn the geng werkcation di Hotel Olympic Malaysia! Tapi kitaorg book guna airbnb je, senang walaupun book last-minute. 

Kitaorg gerak around pukul 3 macam tu sebab yelah dekat KL je. Dari ofis kat Kelana Jaya tu pun perjalanan amik masa dalam 20 ke 30 minit je. Ngam2 la masa untuk check in tu hihi

Kitaorg book airbnb ni pun sebenarnya utk shoot beberapa video hahaha Tapi bila dah sampai sinii kan ada sorg colleague tu dia boleh lupa bawak product! Kelakar! Padahal barang tu depan dia jekk tapi tu biasa, jangan cakap korg tak penah jadi mcm nii. Nasib sempat kitaorg minta yang lain tlg belikan dulu, dah setel masalah 😊 Bila shooting tu pulak, tetiba kitaorg boleh jadi acah-acah mcm ada 3 production gituu HAHA Aduii mcm2 depa ni! Asal kerja siap DD oritekan jekkk. 

Tapi disebabkan kitaorg pun busy bershooting bagai, sampai tak sempat nak amik gambar ‘behind the scenes’ pun ☹  

Moh ler kita story pasal bilik pulak! Kitaorg amik bilik Deluxe Cozy dan yang bestnya bilik ni warna dia meriah dan cerah! #iloikeee 

A picture containing indoor, floor, bed, roomDescription automatically generated
A picture containing indoor, floor, room, furnitureDescription automatically generated
A picture containing text, wall, indoorDescription automatically generated
A picture containing text, floor, wall, indoorDescription automatically generated
A picture containing text, wall, floor, indoorDescription automatically generated
A picture containing bathroom, indoor, wall, sinkDescription automatically generated
A picture containing text, wall, indoor, applianceDescription automatically generated

Bilik boleh tahan luas jugak! Oh, hotel ni dekat dgn Wisma OCM, jalan hang jebat tu. So korang boleh usha usha nanti hihi 

Text, whiteboardDescription automatically generated
A picture containing text, indoor, wallDescription automatically generated

Kat setiap pelusuk dinding hotel ni mesti ada quote yang best best tauu. Quote atas ni kitaorg nampak bila keluar dari lif ni.  

A picture containing indoorDescription automatically generated
A picture containing text, floor, indoor, chairDescription automatically generated
A picture containing text, floor, yellow, indoorDescription automatically generated

Ini view sekitar lobi dia. Meriah dgn lampu dan kaler menarik! Kemudian bermula sesi berOOTD yer. Tapi rugi la korg tak bergambar bila dah dapat tempat yang cantik yang mcm ni kan!

A picture containing person, floorDescription automatically generated
A picture containing text, yellow, orangeDescription automatically generated
A picture containing text, orange, red, shelfDescription automatically generated
A picture containing yellow, standing, colorfulDescription automatically generated
A person standing in front of a phone boothDescription automatically generated with medium confidence
A person standing in front of a wall with writing on itDescription automatically generated with medium confidence
A picture containing yellowDescription automatically generated

Bukan masing-masing hehe Hotel ni dekat je kalau korang nak pergi Times Square, KLCC, Bukit Bintang. So best la kalau korg mmg ada plan nak jenjalan kuala lumpur. 

Parking sini pun senang je, boleh pilih nak parking luar atau nak parking yg berbumbung. Caj pun murah, RM5 jer. Okay la kan? 

Kat sini pun ada kafe dia. Cantik, bertemakan bunga! 

A picture containing floor, resort, severalDescription automatically generated
A picture containing furniture, severalDescription automatically generated
A picture containing chair, area, furniture, severalDescription automatically generated

Tak rugi la korang datang sini. Hihi Kalau korang nak book tu lebih baik book direct je sebab dapat 2 sarapan pagi percuma! Naissss. Tunggu apa lagii, sementara ada promo ni, better korg grab! 

Text, letterDescription automatically generated

Bangun pagi, before kitaorg check-out pun sempat lagii take beberapa video shot haha Yelah kot2 ada amendment, kan dah gigih nak kena datang balik 😛 Dan dengan itu, berakhir sudah werkcation kitaorg! Sampai sini jelah DD story mory dgn korang. Stay tuned for next entri okayyy! Hope korang terhibur 😊