Gaisss! Korang dah berjalan sampai mana tuuuuuu hehe Meh la kongsi sikit dengan DD okay okay? 

Entri Yukk Jenjalan DD untuk kali iniiii….. DD dgn miss Fella ber-staycation di Park Inn By Radisson, Putrajaya. Thorbaek weh hotel nii! 

Ofocz la kitaorg eksaited sbb dapat jenjalan hahaha Tu yang byk DD amik video je! Gmbr berapa keping je ada hmm #eksaitedlainmacam huhu Sampai je kat area ni, first thought kitaorg ‘eh mcm asrama university hehe’ tapi bila masuk tu area lobby dia, cantikkk weh! 

A picture containing text, sky, outdoor, roadDescription automatically generated

A picture containing floor, indoor, furniture, dining tableDescription automatically generated

Kitaorg sampai sini around 10 pagi, jadi kita breakfast la dulu yer 😊 Sorg amik set nasi lemak, sorg lagi amik set western breakfast gitchew hihi Area kafe dia ni pulak, konsep dia mcm kabin sikit pastuu kerusi, meja dgn cawan dia pun pakai warna merah biru kuning dan hitam. Lagi la DD suka! Nampak striking yer. 

A picture containing cup, table, coffee, foodDescription automatically generated

A picture containing food, breakfast, meal, meatDescription automatically generated

Lepas siap jer breakfast, masing2 dah kenyang jadinya moh ler kita bergerak naik bilik #palingeksaited. Oh, kitaorg dpt Deluxe Room tau. Lagi bagus korg book terus thri website dia atau call sbb korg boleh pilih nak amik katil king atau 2 katil single. Jadi korg untung kat situ la hehe 

BESTNYAAAAAAAA! Bilik ni nampak luas, tersusun rapi dan curlas tau. Siap ada sedia robe uolsss! Mmg fefeelinggg la kiterrr hahaha Satu lagii, dia punya tempat letak barang2 tuuu nais la. DD terus rasa nak buat mcm ni kat rumah HAHAHAH tetiba dpt idea! 

A person sitting on a bedDescription automatically generated

A picture containing wall, indoor, bedroom, furnitureDescription automatically generated

A picture containing indoor, floor, wall, bedDescription automatically generated

A picture containing ceiling, indoor, wall, floorDescription automatically generated

A picture containing text, indoor, curtain, chairDescription automatically generated

A person taking a selfieDescription automatically generated

Bilik ni dia cermin panjang chuolsss! Terus snap selfie satuuuu. Nasib la jadi gegurl yer dakkk. Pantang nmpk cermin! 

Kat sini pun ada gym dan swimming pool yang buka 24 jam. Jadi kalau malam2 korg takleh nak tido tu tunggu apa lagi? Laju2 je trun dan guna facilities dorg okay? Swimming pool dgn gym ni korg boleh tgk dlm video yer sbb bila dah eksaited mmg lupo nak bergambar hikhik

Lunch? Yukk kita rasa signature depa iaitu Fish Head Curryyyy super letupppsss! Set ni berharga RM40++  and boleh makan dalam 2 or 3 org. Tapi sebab kitaorg bukan peminat kari kepala ikan tuu, even dah 6 perut pun masih ikan tu tak habis! Cedih jerrrrrr. Tapii kari dia pekat kaw weh, haa peminat kari tu meh dtg sini cuba sendiri okay? Takut2 korg sorg je pelahap kepala ikan tu HAHAHAHHA 

A picture containing food, table, person, plateDescription automatically generated

A picture containing table, food, person, plateDescription automatically generated

A picture containing food, dish, meat, panDescription automatically generated

Next, kitaorg rehat-rehat je dlm bilik dalam layan TV hehe Biasalah jarang2 duk hotel kan! Tilam dia aduhhhhhhhhh empukkkkknya!!!!! 

Petang around 5pm tu kitaorg sempat nak jenjln kat lobby tu. Nak tgk apa ada hehe Actually kat sini byk spot korg boleh bergambar atau #OOTD. Kat sini pun ada promosi work from home tauu dan ada disediakan tempat makanan ringan tu. 

A picture containing text, indoor, ceiling, shelfDescription automatically generated

A picture containing personDescription automatically generated

A picture containing building, outdoor, groundDescription automatically generated

A picture containing outdoor, building, sky, roadDescription automatically generated

Haa time dinner pulakkkkk! 

Dinner kitaorg dapat salad, mushroom soup, chicken grilled dan last sekali, bubur sagu.

A picture containing food, indoor, plate, dishDescription automatically generated

A picture containing plate, food, table, whiteDescription automatically generated

Hat yg salad tu tak sempat nak snap gambar pun sebab dah masuk perutttt DD dulu kahkah 

Serius penuhhh weh perut kitaorgggg. Makanan dia semua sedap sedap! Power gak chef depa masak #tummyiishepiiiiichuolssss

Since kitaorg dah dapat sampai sini, jenjalan la kejap kat Jambatan Seri Wawasan kat Putrajaya tu. 

A picture containing scene, stage, laserDescription automatically generated

A picture containing water, city, nightDescription automatically generated

A picture containing water, boatDescription automatically generated

Nasib time kitaorg pergi, tak ramai orang! Sejuk pulak tu. Gossip timeee! Bila tengok gambar atas ni, dah rasa mcm cermin lak, sbb nampak reflection tuuu. Everything is just puuurrrrfecttt! Nampak sgt winduuuu nak holidayyy jejauh hahaha

Sebelum korg tanya apa yang ada kat sini? Haa ni yg DD nak bagitahuu heheh Kalau nak Putrajaya tu amik masa dalam 15 minit jer pastu nak ke ioi mall pun dlm 5 minit weh (dekat tuuu hihih) Petang2 pun boleh cari goreng pisang panas2 (depan sikit je dari roundabout tuuu) 

A picture containing text, indoor, bed, wallDescription automatically generated

A picture containing food, chow mein, indoor, friesDescription automatically generated

Malam tu kitaorg tidur dengan nyenyakkkkkkknyaaaaa! Sampai pagii tu liat betul nak bangun breakfast hahaha Dah alang-alang korang nak habiskan cuti tu moh ler ke sini okay? Confirm berbaloii baloiiii gitu. 

Breakfast dia stail buffet. So kenala bangun awal! Kalau tak jadi la mcm kitaorg ni hahahha Makan apa yg ada je kihkih tapi mee dia sedap! Kitaorg amik half boiled egg dgn omelette. DD rasa kat hotel ni kalau bab makan dia? Mmg superb! Semua sedap sedap belaka hahaha 

Bila dah siap breakfast tu, kitaorg pun check out! Sampai sini jelahhhh staycation kitaorg! Sedihnya part nak keluar tuuuu hahahah Sblm DD lupa, next entriii DD akan kongsikan jenis-jenis bilik dan promosi yang Park Inn By Radisson ada okayyy. Kena la stay tunedddddd dgn raja cuti gaissss 

Trip kali ni DD dgn miss Fella enjoy sgt. Lega! Seronok! Semua ada 😊 Terima kasihhhh sgt pada Park Inn By Radisson, Putrajaya di atas pengalaman yang menakjubkan! So kita jumpa pada next entriiii yer! Mekasihhhh gaissssss.