Hii gaisss! Haritu DD dah story pasal staycation dengan bestie di Park Inn by Radisson, Putrajaya kan. Entri Yukk Jenjalan harini nak kongsi apa yang bestnya kat hotel ni hehe Serius korg kena cuba sendiri duduk 1 malam, mesti puas hati dan feel dia pun mcm stay kat hotel ternama gitu. Tapi jgn tak tahu hotel ni hotel 4-star tau! 

Park Inn by Radisson, Putrajaya yang terletak di sempadan Kajang ini baru dibuka pada 1 October 2020. Nak ke Putrajaya? Hanya mengambil masa 15 ke 20 minit sahaja manakala dari Kuala Lumpur nak ke hotel ini pula? 30 minit je! Tak jauh, tapi dekat di hati gituu. 

Kalau korang memang plan nak bercuti ke Putrajaya atau Kuala Lumpur tu elok sgt la bermalam di sini. Putarajaya pun korg dpt jenjalan, kat KL pun dah puas berjalan! 2 in 1 kan hihi 

Konsep hotel ini ialah kontemporari stail. Tampak simple, minimal tapi terasa elegannya dan bila masuk je lobby tu, terasa welcome sgt hihi #acahfeeling kan hehe Bestnya hotel ini, dia ada menyediakan gymnasium dan swimming pool yang dibuka 24-jam chuolss! Bukan tu aje, kat sini pun ada menyediakan dewan untuk sebarang event atau bengkel. 

A picture containing floor, indoor, furniture, dining tableDescription automatically generated
A picture containing outdoor, house, blue, poolDescription automatically generated
A picture containing indoor, sport, exercise device, furnitureDescription automatically generated

Kat sini ada 4 jenis bilik yang korang boleh pilih, ofcoz ikut kemampuan korang la yer. Konsep utk semua bilik sama hitam, putih, grey and vibe dia pun rasa tenang je. Cuma membezakan bilik-bilik ini ialah keluasan dan sofa (hanya ada untuk bilik Junior Suite sahaja). 

Standard Room

A picture containing bed, wall, indoor, ceilingDescription automatically generated
A picture containing text, indoor, ceilingDescription automatically generated
A picture containing text, window, dayDescription automatically generated

Superior Room

A picture containing text, wall, floor, tableDescription automatically generated
A picture containing text, indoor, ceiling, floorDescription automatically generated

Deluxe Room 

A picture containing indoor, wall, floor, bedDescription automatically generated
A picture containing indoor, floor, wall, ceilingDescription automatically generated
A picture containing indoor, wall, floor, windowDescription automatically generated

Junior Suite Room

A picture containing indoor, floor, wall, ceilingDescription automatically generated
A picture containing indoor, wall, ceiling, bedDescription automatically generated
A picture containing floor, indoor, wall, ceilingDescription automatically generated

Minimal but elegant! Tempat letak barang tu cantik (DD dah rasa nak buat kat rumah mcm ni juga hehe). Setiap bilik mesti ada robe tu, curlas kauuu! 

Bukan tu jer, makanan dia pun semua sedap sedap. Sepanjang DD duduk kat sini, kerjanya asyik makan je kihkih Signature dia skrg yang tgh hot dan laris ialah Fish Head Curry! Biasanya siapa peminat tegar kari kepala ikan, mmg satu tu dia punya sorg! Tapi kalau yg nak makannya ruang dlm perut kecil, boleh la mkn dalam 3 atau 4 org. Mmg berbaloi! 

A picture containing food, dish, meat, panDescription automatically generated
A picture containing food, breakfast, meal, meatDescription automatically generated
A picture containing food, indoor, plate, dishDescription automatically generated
A picture containing plate, food, table, whiteDescription automatically generated
A picture containing food, chow mein, indoor, friesDescription automatically generated

Eh bykla kalau DD nak bagitahu hahaha Since ini pun hotel baru, apa kata korang p rasai sendiri okay? Dgrnya dorg tengah ada promosi tuu! Better korg book cepat2 tauu, boleh bawak family jenjalan dan spend time together. Yelah tahun 2020 ni pun byk benda kita hadapi kan, jadi inilah masa untuk kita rileks, chill dan hilangkan stress! 

Yukk tengok promosi kat bawah ni okay? Ohh untuk booking tu better korg terus book kat website dorg atau call je tau sbb staf sini semuanya peramah! Confirm dorg akan tolong hihi 

A picture containing websiteDescription automatically generated
Graphical user interface, websiteDescription automatically generated

Khas untuk Raja Cuti followers, nah DD bagi PROMO CODE < Parkinnxrajacuti >, korg p cepat2 BOOK okay! Korg akan dapat DISKAUN sebanyak RM10 untuk bilik, tapi korg kena direct call +603 8911 1999 atau emailkan ke reservations.pdec@parkinn.com untuk nikmati promo code diatas. Oh, sebelum lupa, korang boleh cekidout video sepanjang kitaorg kat sini. Jangan lupa comment, mention pasangan korang, like dan share!

 Jadi sampai sini jelah entri DD utk kali ini. Sampai kita berjumpa lagi okay? #muahciked stay tuned for next entri 😊