Hii gaisss! Untuk entri DD kali ni, bukan pasal jenjalan tapi tips yang korang boleh guna bila nak edit gambar guna Lightroom! 

Tak best la kan bila amik gambar bebanyak tapii simpan buat khazanah pulak dalam phone tu! 

Sblm nak edit tu make sure korang ada app Lightroom tu tauu! Jangan gatai p pakai phone member lak, kang kena cepukk. DD tak tahuuuu 😛 Jom mula! DD kongsi gambar dengan korang okay. Lepas ni boleh la follow step by step! 

Korang hanya perlu ikut je dan tadaaaa gambar korang akan jadi wow! Tapi awal2 nak follow ni mmg la payah sikitt tapi jangan cepat give up okay! Aja aja chaiyokkkk!!

A picture containing applicationDescription automatically generated
MapDescription automatically generated
CalendarDescription automatically generated
CalendarDescription automatically generated
A picture containing calendarDescription automatically generated
CalendarDescription automatically generated
A picture containing calendarDescription automatically generated

Kalau korang nak buat terus pun boleh jer. Lagi cepat korg akan tangkap nanti hihi Takla lepas ni korang rasa membazir or penat je amik gmbr banyak-banyak tapi tak buat apa kan. Cuba tauu! Tapii better korang simpan siap2 tauu, takut kang korang hilang pulakk artikel ni opsss.

Graphical user interface, applicationDescription automatically generated
Graphical user interfaceDescription automatically generated

SELAMAT MENCUBA gaisss! DD pasti lepas korg dah buat, mesti jadi ketagih hahaha Asyik nak meng-edit je kerja nya! 

Jumpa next entri! Pls stay safe okayyyyy, kalau takde keperluan nak keluar tu better duduk rumah dan spend time dengan family. Yukk sesame kita putuskan rangkaian #COVID19 ini!

Kredit gambar utama: Freepik