Bestnya siapa yang duduk kat negeri Terengganu, Melaka dgn Kedah! PKPB dah ditamatkan pun. Alangkah seronoknya kalau berita tu untuk negeri Selangor hahaha Heaven la DD! Mmg lajuu je amik cuti dan habiskan cutii yang berbaki lagi 6 hari setengah. 

Tapi takpe! Harini DD nak bagitahu beberapa air terjun di Perak yang korg boleh pergi hujung minggu dengan famili or buah hatii hehe DD pulak? #beranganjelahdulu HAHAHHA

Air Terjun Lata Kinjang

A large waterfall over some waterDescription automatically generated
A waterfall going over a body of waterDescription automatically generated
  • Antara tempat yang popular di Perak sebab air terjun ini yang tertinggi di Asia Tenggara dan selalu menjadi tumpuan orang ramai datang beriadah dan bersantai bersama keluarga. 
  • Ianya terletak di Chenderiang iaitu 18km dari Tapah. Air terjun ini bertingkat-tingkat dan oleh kerana ianya tinggi, air terjun ini boleh dilihat dari Lebuh Raya Utara-Selatan. 
A group of people on a rock next to a treeDescription automatically generated
A large waterfall in a forestDescription automatically generated

Air Terjun Lata Iskandar

A garden with a tree in a forestDescription automatically generated
A group of people standing next to a waterfallDescription automatically generated
  • Setiap hujung minggu pastinya di sini meriah dengan kehadiran orang ramai yang ingin menikmati bunyi deruan air terjun dan kehijauan alam.
  • Sesuai sangat bagi mereka yang inginkan lepaskan stress dari tekanan di ibu kota hehe
A waterfall in a forestDescription automatically generated
A waterfall going over a body of waterDescription automatically generated
A group of people standing next to a waterfallDescription automatically generated

Lubuk Timah Fall

A group of people in a body of waterDescription automatically generated
A picture containing outdoor, person, building, streetDescription automatically generated
  • Air terjun di Ipoh dan tempat ni sesuai untuk beriadah dengan seisi keluarga kerana terdapat air terjun, sungai, kolam air panas (bestnyaa kalau DD dpt pergi nii hm 🙁) dan kolam biasa. Ohh korg pun boleh menunggang kuda tau kat sini! 
  • Untuk masuk ke sini, ada bayaran yang dikenakan iaitu RM5 (Dewasa) & RM3 (Kanak-kanak). 
A large waterfall over some waterDescription automatically generated
A tree next to a body of waterDescription automatically generated

Tudia, ni namanya godaan yer! Dah mcm memanggil pulakk air terjun ni haha Takk shabar jap! DD masukkan dlm #bucketlist dulu, standby siap2 nanti boleh pergi 😊 

Korang yang dekat tuu, boleh la pergi spend time dengan family! Tapi jgn lupa untuk sentiasa jaga SOP tauu. Jaga jarak, pakai mask dannnn bawak sanitizer tuu. Pape pun ENJOYYYYY trip korg ke sini!

Entri Yukk Jenjalan DD sampai sini jer. Tunggu for next entri pulak okay? Thankyouu tauu sebab support dan selalu follow entriii yang ada di Raja Cuti 😊 #muahciked

Kredit gambar utama: Freepik