Mana #gengRC yang tinggal berdekatan kawasan Petaling Jaya? Haa meh dekat sikit! Macam ritu DD dah kongsi café yang sesuai untuk breakfast date di Kuala Lumpur, harini DD nak kongsikan café yg best utk date di Petaling Jaya! 

Kawasan Petaling Jaya ni pun besaq bak hang! DD sendiri pun tak habis tawaf dan explore semua tmpat lagii tapii soon! Lagi2 time skrg dgn #COVID19 nyer, boleh la kita sapot bisnes lokal kan 😊 

Dalam masa yang sama, DD yakinn korang tepuu otak dah kat rumah tuu so time la nak jenjln sikit, hirup udara segar. Tak dpt nak semangat kat pulau-pulauu tuu, kat sini pun boleh ler hikhik 

Roti & Kopi House

A person sitting in a chair in a roomDescription automatically generated
A picture containing indoor, table, photo, woodenDescription automatically generated
A plate of food and a cup of coffeeDescription automatically generated
A plate of food on a tableDescription automatically generated
Background patternDescription automatically generated

Pokok KL 

A bench in front of a treeDescription automatically generated
A group of people sitting at a table in front of a buildingDescription automatically generated
  • Kat sini kalau nak berdua-duaan dan borak dengan pasangan, mmg sesuai sgt! Romantikk sgtt hehe Café ni bukan sahaja cantik untuk ambil gambar ala instagrammable tuu tapii suasana pun best dan dipenuhi dgn daun hijau.
  • Bertempat di MAHSA Avenue, PJ – https://www.instagram.com/pokok.kl/
A group of people standing in front of a buildingDescription automatically generated
A plate of food on a tableDescription automatically generated

White Sand Café

A dog sitting on a bicycle in front of a brick buildingDescription automatically generated
TextDescription automatically generated
  • Tempat ni sesuai kalau korang mmg ada plan nak bergosip dengan gegurl! Tapi jangan lupa amik #OOTD dulu hehe Buat stok gmbr semingguuu gituu.
  • Bertempat di Empire Damansara, PJ – https://www.instagram.com/whitesandcafe/
A large brick buildingDescription automatically generated
A dining table with a plate of foodDescription automatically generated
A table topped with a blue chairDescription automatically generated

Café-café ni boleh la korang siap2 masuk dlm list! Nanti habis jer PKPB ni, boleh terus serbu 😊 Lagi2 kalau nak date dgn bae tu, alahaii romantikkk wehh. #BukanSelaluKan!

Entrii DD untuk kali ni sampai sinii jer. Stay tuned untuk minggu depan pulak okay? Rasanya DD nak kongsi tempat yang boleh ber-holidayyy dengan yang tersayang pulak lah hihi #tetiba DD rinduu nak jejak kaki ke pulauuuuuu.

Kredit Gambar Utama: Freepik